Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Projectbezoek Tower 10 WTC Amsterdam

Bezoek aan de bouw van Tower 10, de renovatie en uitbreiding van de bestaande toren D van het WTC in Amsterdam. De rondleiding over de bouwlocatie wordt voorafgegaan door presentaties van architect Ron Bakker (PLP / Architecture), constructeur Jean-Paul Frencken (Van Rossum Raadgevende Ingenieurs) en aannemer Willem Thoen (Ballast Nedam Construction).

« terug naar Projectbezoeken en -webinars

Datum woensdagmiddag 6 oktober 2021

Duur 13:30–18:15 uur

Locatie ontvangst, inleidingen en afsluiting Crowne Plaza Amsterdam-Zuid, George Gershwinlaan 101, 1082 MT Amsterdam

Doelgroepen opdrachtgevers, architecten, bouwkundig/constructief ontwerpers. Architecten kunnen de bestede uren noteren als WAT-uren.

Organisatie

m.m.v.

Contact: Arend Dolsma (Bouwen met Staal), e-mail: arend@bouwenmetstaal.nl

Deelname is gratis. Tijdens het bezoek aan de bouwplaats is het dragen van een veiligheidshelm, -hesje en -schoenen verplicht. Bouwen met Staal reikt deze persoonlijke veiligheidsmiddelen voorafgaand uit. Uiteraard kunt u ook uw eigen pcm meenemen.

Aanmelden via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal per e-mail een deelnamebevestiging. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Corona In navolging van de coronarichtlijnen van overheid en RIVM is het aantal beschikbare plaatsen voor deelnemers (exclusief sprekers en organisatie) aan dit projectbezoek beperkt tot 40. Deelnemers dienen bij binnenkomst in Crowne Plaza een coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan zijn: een bewijs van volledige coronavaccinatie óf een bewijs van herstel van corona óf een bewijs van negatieve uitslag coronatest. Deze bewijzen kunt u, na inloggen met uw DigiD, uploaden in de CoronaCheck-app. De app genereert een QR-code die door de Crowne Plaza-medewerk(st)er wordt gescand m.b.v. de CoronaCheck Scanner-app. Eventueel kunt u (bijvoorbeeld als u geen smartphone heeft) een geprinte versie van het bewijs meenemen of uw ‘gele boekje’ als vaccinatiebewijs. Neem tevens u ID-bewijs (bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs) mee.

Reisinfo:

OV

Crowne Plaza Amsterdam Zuid ligt op korte loopafstand (zo’n 400 m) van NS station Amsterdam Zuid en metrostation Amsterdam Zuid.

Parkeren

Crowne Plaza Amsterdam Zuid beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Een eerste parkeermogelijkheid is bij het RAI Amsterdam Conference Centre. Als u vooraf een parkeerplaats boekt via de directe website van de RAI, kunt u al een parkeerplaats reserveren vanaf 15 euro per 24 uur. Vanuit de RAI ligt Crowne Plaza op ongeveer 20 minuten loopafstand. Vanaf de RAI kunt u ook de metro nemen en uitstappen op station Amsterdam Zuid. Vanaf dit station is ’t een paar minuten lopen naar Crowne Plaza.
Q-park Symphony ligt vlakbij Crowne Plaza. Hier geldt echter wel een relatief hoog parkeertarief: 2 euro per 14 minuten en 80 euro per 24 uur.
Verschillende andere mogelijkheden voor parkeren in Amsterdam Zuid vindt u via de app Parkbee.

Projectbeschrijving

Programma:

v.a. 13:30

Ontvangst deelnemers met koffie/thee in foyer (1e verdieping), Crowne Plaza Amsterdam-Zuid

Presentaties in zaal Broadway:

13:55

Welkom

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

14:00

Architectuur

Ron Bakker (PLP / Architecture)

14:30

Constructief ontwerp

Jean-Paul Frencken (Van Rossum Raadgevende Ingenieurs)

15:00

Uitvoering

Willem Thoen (Ballast Nedam Construction)

15:30

Korte toelichting rondleiding

Willem Thoen (Ballast Nedam Construction)

Wandeling naar bouwlocatie (700 m., 8 min.)

16:00–17:00

Rondleiding (o.l.v. Ballast Nedam Construction)

Wandeling retour naar Crowne Plaza

17:15

Borrel & hapjes

18:15

Einde

 

Impressies: PLP Architecture / OZ Architects, foto's: skyscrapercity.