Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Aluminium symposium 22-10-2014

Ondernemen is op de hoogte blijven. Er is een groeiende vraag naar hybride constructies die de kracht van meerdere materialen bundelen. Een kansrijke combinatie is staal en aluminium, waarbij de beide metalen elkaar prima aanvullen en versterken. Aanmelden voor dit symposium kan via een email aan het secretariaat van de Staalfederatie of telefonisch via 030 - 750 98 03.

« terug naar Seminars

Meld je aan via een email aan de Staalfederatie

 

California Academy of Sciences

Bayards Aluminium Constructies, 22 oktober 2014, Nieuw-Lekkerland

thema perspectief van aluminium binnen hybride constructies

datum 22 oktober 2014

duur 1 middag/avond à 4,5 uur (van 13.30 tot 18.00 uur)

locatie Bayards Aluminium Constructies BV, Veerweg 2 in Nieuw-Lekkerland

prijs 95,- Euro excl. BTW, inclusief catering

bestemd voor de complete keten van de metaalconstructiebranche, zoals handelaren, (staal- en aluminium-) constructiebouwers, constructief ontwerpers, constructeurs, en adviseurs. Ook interessant voor architecten, aannemers, bouwplantoetsers en toezichthouders

constructeursregister register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister.

sprekers Jan van Zeeland (Staalfederatie Nederland en MCB), Johan Maljaars (TU/e en TNO), Ronald Kousbroek (Aluminium Centrum) en diverse sprekers van Bayards

dagvoorzitter Bart van den Broek (Staalfederatie Nederland en Koninklijke Metaalunie)

omschrijving Bayards is een internationale aanbieder van integrale oplossingen in aluminium voor high standing opdrachtgevers. Bayards is actief en succesvol op o.a. offshore, scheepsbouw, defensie, transport, architectuur en high tech. De directie van Bayards gaat tijdens dit symposium uitgebreid in op haar missie, focus en technologische uitdagingen. Daarnaast geven zij hun visie op samenwerking in de metaalketen. Niet te missen onderdeel van het symposium is een rondleiding in de productieomgeving van Bayards.

Na de rondleiding komen twee onmisbare ketenpartners aan het woord. De voorzitter van de Staalfederatie, hét platform voor de metaalhandel in Nederland, schetst de perspectieven van aluminium binnen hybride constructies vanuit de toeleverende industrie. De kersverse hoogleraar aluminiumconstructies aan de TU Eindhoven bekijkt dezelfde uitdaging vanuit de optiek van de ontwerper. Hij belicht eerst de verschillen tussen aluminium en staal en toont vervolgens de mogelijkheden van beide metalen in hybride constructies. Tenslotte nodigt de organisatie u uit voor een aangename en nuttige netwerkborrel.

programma (definitief)

13.00

Ontvangst deelnemers

Bij Bayards Aluminium Constructies, Veerweg 2 in Nieuw-Lekkerland

13.30

Welkom

Bart van den Broek (Staalfederatie Nederland en Koninklijke Metaalunie), dagvoorzitter

13.40

Kijkje in de keuken van Bayards Aluminium Constructies BV
Wat zijn de concrete verwachtingen vanuit de missie en doelstellingen van Bayards in relatie tot de samenwerking met hun materiaal- en kennistoeleveranciers?
Met aansluitend een rondleiding door het bedrijf

Spreker Bayards

15.45

Voorbeelden van hybride aluminium constructies
Toegevoegde waarde van aluminium binnen constructies

Spreker Bayards

16.15

Samenwerking in de keten als groothandel
Vanuit perspectief van aluminium binnen hybride constructies

Jan van Zeeland (voorzitter Staalfederatie Nederland)

16.45

Kenmerken van aluminium binnen hybride constructies
Eigenschappen, ontwerpen en berekenen van aluminium (hybride) constructies

Johan Maljaars (Technische Universiteit Eindhoven en TNO)

17.45

Vervolgacties

Ronald Kousbroek (Aluminium Centrum)

17.55

Afsluiting met aansluitend een netwerkborrel

 

aanmelding en kosten De deelnemersinvestering bedraagt € 95,00 excl. BTW. U krijgt hiervoor: toepasbare kennis, rondleiding Bayards en catering. Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt. Bij annulering na 1 oktober 2014 blijft de bijdrage verschuldigd. Uiteraard kunt u dan een collega vragen in uw plaats te gaan. Aanmelden kan via het secretariaat van de Staalfederatie of telefonisch via 030 - 750 98 03.

ENDIS

organisatie
Dit symposium wordt mogelijk gemaakt door Aluminium Centrum, Bouwen met Staal, Staalfederatie en uiteraard Bayards Aluminium Constructies BV. Voor meer informatie kunt u terecht bij Frank Maatje of Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 079 353 1277. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.

sponsoren

StaalfederatieStaalfederatieStaalfederatieStaalfederatie