Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Smart steel op de Bouwbeurs

Bouwen met Staal is samen met enkele koplopers in de staalbouw aanwezig op de Bouwbeurs 2017 met de themazone Smart steel.

 

« terug naar Evenementen

Tijdens de Bouwbeurs organiseert Bouwen met Staal in het kader van Building Tomorrow de themazone Smart steel. Deze themazone vindt plaats tijdens alle beursdagen, van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari, in hal 9 van de Jaarbeurs. De themazone is gewijd aan innovaties in engineering en productie van staalconstructies, waaronder BIM, file-to-factory, robotisering en productieautomatisering, 3D-printen/additive manufacturing en productinnovaties. Deelnemende bedrijven zijn: ArcelorMittal, Construsteel, Deltastaal, FeNB2 Staalframebouw, InfraCore, Mouw Hoedliggers, Valk Welding en Willems Anker. Medewerking is er van o.a. Arup, Cepezed, Kranendonk en Prorail.

Klik hier om u aan te melden voor gratis toegang tot de Bouwbeurs. (Let op: aan de deur bedragen de kosten voor entree 35,-)

Op dinsdag 7 februari is er in het kader van Smart steel een gratis projectbezoek aan de Moreelsebrug. De onlangs geopende voetgangersbrug ligt op loopafstand van de Bouwbeurs is een fraai voorbeeld van intelligent (en daarmee smart?) staal. Voorafgaand zijn er lezingen door architectonisch ontwerper Jochem Paauwe van Cepezed en opdrachtgever Frans Jansen van Prorail. Zij begeleiden ook de rondleiding over de brug. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

ArcelorMittal is één van de grootste staalfabrikanten ter wereld. Daarnaast zijn zij zeer actief in de ontwikkeling van nieuwe producten voor de bouw. In het kader van Smart steel toont ArcelorMittal onder andere de Angelina Beam. Een ligger, die met haar strategisch geplaatste openingen niet alleen bijzonder functioneel is, maar ook ontegenzeglijk wulps en sexy oogt.

Construsteel is als softwarehuis gespecialiseerd in ERP en MRP bedrijfsbeheersoftware ten behoeve van de constructie- en staalbouw. Tijdens Smart steel tonen zij het gemak van computersystemen waarin 3D-ontwerpsoftware, BIM, werkvoorbereiding, calculatie, CE-markering en bedrijfsbeheer zijn gekoppeld.

Deltastaal is één van de grootste staalhandelaren van Nederland. Naast leverancier van gewone producten zoals balkstaal, ondersteunen zij steevast productinnovaties. Samen met Mouw Hoedliggers introduceert Deltastaal tijdens Smart steel de JM Beam, deze hoedligger van de toekomst.

FeNB2 Staalframebouw heeft al meer dan 20 jaar ervaring met staalframebouw. Deze lichte, snelle, prefab bouwwijze is uitermate geschikt voor aardbevingsbestendig bouwen. Redenen: de uitzonderlijke lichtheid, de ductiliteit en de sterkte in alle richtingen. Tijdens Smart steel toont FeNB2 een mock-up van een deel van een aardbevingsbestendige woning, gebouwd in Groningen.

InfraCore ontwikkelt zwaar te belasten panelen van vezelversterkte kunststof, in eerste instantie voor bruggen. Staal vervult, omwille van de stijfheid, een belangrijke bijrol. Tijdens Smart toont InfraCore twee nieuwe toepassingen: een extreem lichtgewicht, ver uitkragend, rank balkon en brandwerende panelen.

Mouw Hoedliggers is specialist in de productie van hoed-, plaat- en raatliggers. Deze stalen liggers hebben met hun lichtheid en slimme integratie van de ligger in het vloervlak sterk bijgedragen aan de opmars van stalen draagconstructies in de utliteitsbouw. Tijdens Smart steel wordt de JM Beam geïntroduceerd. Dit nieuwe type hoedligger heeft met zijn geprofileerde lijfplaat een sterkere hechting met beton en is daardoor ranker uit te voeren met betere eigenschappen voor sterkte en brandwerendheid.

Valk Welding ontwikkelt en levert lasrobots gericht op een flexibele productie van kleine en middelgrote series. Robots voor het gewone laswerk zijn al langer gemeengoed in de staalbouw. Nieuw is, dat deze zelfde lasrobots zijn in te zetten voor 3D-printen. Met deze wire arc additive manufacturing techniek wordt o.a. gewerkt in het Ramlab, met apparatuur van Valk Welding. Smart steel toont de lichtste robot in zijn klasse, de TM-1100, op een door het apparaat zelf geprinte sokkel van staal.

Willems Anker is al vele jaren één van de innovatiefste staalbouwers van Nederland. Met, naast de staalconstructietak, een dochter die de bekende Willems Ankers maakt. Dit zelf ontwikkelde en gepatendeerde, nastelbare windverband is een elegante en praktische oplossing voor de stabiliteit. Tijdens Smart steel toont Willems Anker de volledige productrange met aanstekelijke voorbeeldprojecten.