Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar ‘het andere Lean’

Op dinsdag 24 mei organiseert SNS en Bouwen met Staal in samenwerking met Meco Metal, Intal, Liemar Automatisering en LeanENT een lunchlearning over ‘het andere Lean’.

« terug naar Webinars Meld je aan voor dit evenement

Datum

Dinsdag 24 mei 2022

Duur

12.00 uur tot 13.00 uur

Bestemd voor

Directeuren, projectmanagers, productie- en logistiek managers, bedrijfsleiders en coördinatoren. Daarnaast ook interessant voor constructeurs, aannemers, adviseurs en architecten.

Inhoud

Krapte op de arbeidsmarkt en stijgende grondstofprijzen zijn slechts twee voorbeelden van de uitdagingen waar ondernemers in de staalbouw mee worden geconfronteerd. Uitdagingen die nopen tot creatief ondernemen, anders organiseren en optimaal presteren met beschikbare middelen.
‘Meer met minder’, een credo dat nog altijd – of opnieuw – uiterst actueel is. 
 

Veel ondernemingen actief in de bouw en toelevering hebben al eens ervaring opgedaan met Lean Management methoden. Vaak met wisselend succes en meer dan eens zonder blijvend resultaat.
 
Dat dat ook anders kan brengen we graag voor het voetlicht tijdens het webinar op 24 mei a.s. Een voorbeeld wat laat zien dat het niet gaat om oppervlakkig toepassen van goed bedoelde methoden, maar om een lange termijn strategische aanpak gefocust op de primaire bedrijfsvoering ‘van klant tot klant’ en structurele ontwikkeling van organisatie en mensen. 

In dit webinar nemen we u graag mee in 2 ondernemersverhalen van ondernemer Rudy Schipper van Intal en Harry Seijkens van Meco Metal. 
Zij nemen u graag mee in de (Lean-)ontwikkeling die hun bedrijven de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en welke fasen daarin zijn doorlopen:

  • Eerst processen op orde, pas daarna uitbreiden (met hoger rendement)
  • Heroverweging van organisatie, aansturing en fabrieksuitbreiding (veel meer volume en sterke productiviteitsverbetering in bestaande fabriek)
  • Integratie organisatieontwikkeling tot Intal/Meco Metal Methode
  • Klaarmaken volgende groeifase, planvorming nieuwe fabriek, Lean Showcase

Programma

12.00 uur Opening door Frank Maatje, Bouwen met Staal

12.10 uur Ondernemersverhaal Rudy Schipper, Intal

12.30 uur  Ondernemersverhaal Harry Seijkens, Meco Metal

12.50 uur  Q&A en discussie

13.00 uur Wrap up en afsluiting

Aanmelden

Deelname is gratis. Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging en indien van toepassing een deelnamefactuur.