Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar Kosten van staalconstructies

Eerste in een reeks van korte, laagdrempelige en kostenloos te volgen webinars. Frank Maatje (Bouwen met Staal) en Robert Kwintenberg (Van den Brink Staalbouw) trappen af over de kosten van staalcontructies.

« terug naar Webinars

Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden. Het is mogelijk dit webinar op Youtube te bekijken via deze link. De presentatie is te downloaden via deze link. Volgende webinars staan aangekondigd op deze pagina.

Inhoud

Over uiteenlopende onderwerpen organiseert Bouwen met Staal webinars. Webinars zijn lezingen, workshops, colleges, enz. die plaatsvinden via het internet. In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze betrekkelijk kort (meestal een half uur, maximaal een uur), laagdrempelig (niet al te specialistisch) en gratis toegankelijk. Naast deze webinars zijn er online cursussen die langer duren (meerdere uren en meerdere dagen), specialistischer zijn en tegen een vergoeding worden aangeboden.

Afb.: DB Schenker, ontw. en foto: Quadrant4.

Programma

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

Inleiding kosten. Hoe zijn de kosten van een gebouw opgebouwd? Welke rol spelen de stalen producten, zoals de constructie en gevel- en dakbekleding daarin? Welke kostenkengetallen zijn er? Wat zijn die kostenkengetallen voor de staalconstructie en de dak- en wandbekleding? Hoe zijn de kosten te beïnvloeden? Ontwerpaspecten die invloed hebben op kosten, zoals materiaal en arbeid. Invloed van de verbindingen op de kosten van de staalconstructie

Frank Maatje (Bouwen met Staal) en Robert Kwintenberg (Van den Brink Staalbouw) 

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 

Programma overige webinars

De webinars die Bouwen met Staal organiseert vinden meestal plaats op donderdagen, starten 13.00 u. en duren circa een half uur met vervolgens gelegenheid om vragen te stellen.

 1. Kosten van staalconstructies door Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Robert Kwintenberg (Van den Brink Staalbouw) (donderdag 23 april 2020)
 2. Ontwerpen en bouwen met aluminium 1 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 30 april 2020)
 3. Ontwerpen en bouwen met aluminium 2 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 7 mei 2020)
 4. UpMountain, virtueel projectbezoek door Joost Verheus (Rijnboutt) en Paul Noomen (IMd Raadgevende Ingenieurs) (dinsdag 12 mei 2020)
 5. Ontwerpen en bouwen met aluminium 3 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 14 mei 2020)
 6. Geen webinar vanwege Hemelvaart (donderdag 21 mei 2020)
 7. Bouwdeel D(emontabel), virtueel projectbezoek door Jan Houtekamer (cepezed) en Elise van Westenbrugge-Bilardie (IMd Raadgevende Ingenieurs) (dinsdag 26 mei 2020)
 8. Duurzaam bouwen met staal door Jan-Pieter den Hollander (donderdag 28 mei 2020)
 9. Demping van hoogbouw / Applications of structural dynamics: high-rise structures door Okke Bronkhorst (TNO) en Mic Barendsz (Bouwen met Staal) (donderdag 4 juni 2020)
 10. Machinaal markeren met SNS, Hanse Staalbouw, IMetaal Staalbouw en ConstruSteel (donderdag 11 juni 2020)
 11. Grip op uren en voortgang met SNS, Jac Reijns Staalconstructie, Wolter Tijdink en ConstruSteel (donderdag 18 juni 2020)
 12. BIM in de staalbouw met SNS, Evers Staalconstructie en ConstruSteel (donderdag 25 juni 2020)
 13. Geen webinar (donderdag 2 juli 2020)
 14. Duurzaam bouwen met staal door Jan-Pieter den Hollander (donderdag 9 juli 2020)
 15. (O.v.) Parametrisch ontwerpen door Rayaan Ajouz (dinsdag 14 juli 2020)
 16. (O.v.) Virtueel projectbezoek (donderdag 16 juli 2020)

Bestemd voor

Afhankelijk van het onderwerp van het webinar: geïnteresseerden in de ontwerp- en uitvoeringsaspecten van ontwerpen en bouwen met staal, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

De webinars van 0,5 à 1 uur zijn te kort om een punt (kenniseenheid) voor te geven voor het Constructeursregister.

Docenten

Elk webinar heeft een andere spreker of docent.

Tijdsduur

De webinars van Bouwen met Staal duren circa 0,5 uur tot 1 uur met vervolgens gelegenheid. Aanvangstijd is meestal 13.00 u.

Waar en wanneer

Donderdag 23 april, online

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk. Bouwen met Staal gebruikt hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

Voor deelname moet u zich uiterlijk de woensdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Deadline aanmelding is 10.00 u.