Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar RFEM

Donderdag 2 juni organiseert Bouwen met Staal het webinar RFEM 6 Next Generation. In dit webinar worden de functionaliteiten van de nieuwste versie van RFEM besproken.

« terug naar Webinars Meld je aan voor dit evenement
Webinar RFEM

Introductie RFEM 6 Next Generation

Vernieuwde rekensoftware

RFEM 6 is een nieuwe generatie rekensoftware. Compleet opnieuw opgebouwd, zodat er maximaal gebruik gemaakt is van bijvoorbeeld multi-core processing voor het oplossen van vele belastingcombinaties. Tevens is de controle volgens de Eurocode 3 zo gemaakt, dat constructeurs modellen kunnen optimaliseren, waarbij ook rekening gehouden wordt met de unity checks met betrekking tot bijvoorbeeld de kip- en knikcontrole.

Webservice

De automatische programmeer omgeving van RFEM bevat hoge niveau bibliotheken voor C++, C#, Python en Visual Basic. Met de zogenaamde webservice tools kunnen constructeurs RFEM gebruiken in speciale applicaties zoals bijvoorbeeld remmingwerken, bruggeneraties, wenteltrappen generatoren of distributiehallen generatoren. De webservice staat een verbinding toe met een lokale PC, een PC binnen het domein van het bedrijf of via een Internet buiten het bedrijf. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de Rhino/Grasshopper link om modellen te optimaliseren.

  

Snelheid

De 64-bits versie van RFEM maakt gebruik van zogenaamde multi-core processing. Simultaan worden meerdere (niet-lineaire) combinaties opgelost, wat resulteert in een snelheidswinst van wel 50%. Ook kan per belastingcombinatie een aantal stabiliteitsvormen berekend worden, zodat de constructeur heel snel weet welke belastingcombinatie de minimale knikfactor levert. Dit scheelt veel tijd in een 3D model waarbij de juiste kniklengtes bepaalt dienen te worden.

Staalcontrole

De staalcontrole is zo gemaakt, dat de constructeurs een goede grafische controle heeft van bijvoorbeeld de kniksteunen/-lengtes en kipsteunen/-lengtes. Tevens zijn alle controles ook in formulevorm te bekijken, zodat instanties de controle uitvoerig maar ook snel kunnen controleren. De staalcontrole bevat de Eurocode 3 met alle nationale bijlages plus o.a. de Amerikaanse norm. Tevens is het mogelijk om klasse 4 profielen of koudgewalste profielen te controleren.

Rapporten maken

Het uiteindelijke product van de constructeurs is het berekeningsrapport. Het rapport is nu zo gemaakt dat hij naast de rekensoftware draait. Dit betekent dat constructeurs heel gemakkelijk het model bijvoorbeeld op de linker monitor kunnen zetten en het rapport op de rechter monitor. Tijdens het opbouwen van het modellen ziet de constructeur dan ook gelijk het resultaat in het rapport inclusief bijvoorbeeld afbeeldingen. Er is een aantal sjablonen beschikbaar, gebruikers kunnen ook zelf sjablonen maken en direct toepassen.

 

Programma

12.50

 Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

 Welkomstwoord en introductie

Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

13.05

RFEM 6 Next Generation

Uitleg over de nieuwe generatie rekensoftware, RFEM 6 en RSTAB 9.

Zaken die o.a. aan de orde komen zijn:

  • Vernieuwde rekensoftware
  • Webservices
  • Snelheid
  • Staalcontrole
  • Rapporten maken

Emiel Peltenburg (MSc Engineering) 

13.30

 Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

 Uiterlijk einde

 

Bestemd voor

Afhankelijk van het onderwerp van het webinar: geïnteresseerden in de ontwerp- en uitvoeringsaspecten van ontwerpen en bouwen met staal, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

De webinars van 0,5 à 1 uur zijn te kort om een punt (kenniseenheid) voor te geven voor het Constructeursregister.

Sprekers

Emiel Peltenburg (MSc Engineering) en Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

Tijdsduur

De webinars van Bouwen met Staal duren circa 0,5 uur tot 1 uur met vervolgens gelegenheid. Aanvangstijd is meestal 13.00 u.

Waar en wanneer

Donderdag 2 juni 2022, 13.00-13.45 u. online

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk. Bouwen met Staal gebruikt hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

Voor deelname moet u zich uiterlijk de woensdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.