Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar Road to Smart Factory

Donderdag 10 februari 2022 organiseren Voortman Steel Machinery en Reijrink Staalconstructie in samenwerking met Infosteel en Bouwen met Staal het gratis webinar 'Road to Smart Factory'.

« terug naar Webinars
Webinar Road to Smart Factory

Voortman

Road to Smart Factory

Het roept ongetwijfeld herkenning op: Efficiëntie verhogen en kosten verlagen. Investeren in je onderneming om daarmee continuïteit en groei te waarborgen. En tegelijkertijd omgaan met enorme tekorten aan technisch personeel. Voortman Steel Machinery begrijpt als geen ander welke uitdagingen onze staalbouwers en staalleveranciers aangaan. Daarom zetten zij vol in op volledige automatisering van productie en het behalen van maximale output. Met de nodige kennis, ervaring en nauwkeurige data simulaties zijn zij in staat hun productportfolio en totaaloplossingen als maatwerk aan te bieden.

Een mooi voorbeeld is Reijrink Staalconstructie. Zij zitten midden in de transitie naar 'Smart Factory'. Een unieke samenwerking met Voortman laat zien welke stappen er genomen zijn naar het uiteindelijke doel: eindigen in de top-5 van meest geautomatiseerde staalbouwers van Nederland.

Tijdens ons webinar op 10 februari nemen we je mee naar Reijrink Staalconstructie. Zij geven openheid in hun groei en uitdagingen. Welke stappen hebben zij genomen? Hoe gaan zij om met automatisering? Samen met Voortman laten zij trots hun laatste investering zien. En niet geheel onbelangrijk, wat is de impact voor het personeel en de werkvoorbereiding? Natuurlijk is het mogelijk om tijdens het live webinar vragen te stellen aan onze experts.

Programma

Tijdens het webinar gaat host Rayaan Ajouz van Bouwen met Staal in gesprek met Willem Reijrink en Frank Reijrink. Zij nemen u mee in het pad dat Reijrink tot nu toe bewandeld heeft. Welke stappen hebben zij genomen om te komen tot waar zij nu staan - een Smart Factory? Hoe gaan zij om met automatisering? Henk-Jan Voortman van Voortman Steel Machinery schuift aan en legt samen met Rick Meeuwis (project engineer bij Reijrink) uit wat de impact is op het engineeringsproces en de werkvoorbereiding.

Uiteraard is het mogelijk om tijdens het webinar vragen te stellen.
Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

 • Start webinar 13:00 uur
 • Introductie Reijrink Staalconstructie
 • Van data naar layout
 • De volautomatische productielijn
 • Produceren met de Voortman Fabricator
 • Impact op engineering en werkvoorbereiding
 • Beantwoorden van vragen door sprekers

Bestemd voor

Met name staalbouwers en staalleveranciers, maar in brede zin alle overige geïnteresseerden in de ontwerp- en uitvoeringsaspecten van ontwerpen en bouwen met staal, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Waar en wanneer

Donderdag 10 februari 2022, 13.00 - 14.00 u., online.

Het webinar is (uiteraard) online en kosteloos te volgen na aanmelding.

Aanmelden (kosteloos)

Dit webinar is gratis bij te wonen. Voor deelname moet u zich uiterlijk de woensdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button rechts bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Deadline aanmelding is 10.00 u. op de dag van het webinar.

Afbeeldingen

Afbeeldingen van boven naar beneden en van links naar rechts:

 • Distributiecentrum Rhenus New Logic III, winnaar Nationale Staalprijs 2020 categorie Industriebouw, leverancier staalbouw: Reijrink Staalconstructie.
 • Lasrobot, Voortman Steel Machinery
 • Overzicht productiehal, Reijrink Staalconstructie
 • Logo's organiserende organisaties Reijrink, Voortman, Infosteel en Bouwen met Staal
 • Montage Rhenus New Logic III door Reijrink Staalconstructie

Organisatie

Reijrink Staalconstructie Voortman Steel Group

Infosteel 

Reijrink Rhenus