Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Workshop Freedam

Woensdag 15 juni organiseert de TU Delft de gratis workshop FREEDAM over ligger-kolomverbindingen die na aardbevingen geen schade brengen aan de staalconstructie.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Doel

De ontwikkeling van ligger-kolomverbindingen, waarbij na een aardbeving de staalconstructie vrij van schade is: FREE from DAMage.

Achtergrond

Normaal leiden aardbevingen en andere uitzonderlijke belastingen tot grote schade aan de constructie en hoge kosten voor herstel. FREEDAM heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve ligger-kolomverbindingen die in staat zijn de veiligheid van gebouwen te waarborgen, maar tegelijkertijd de directe en indirecte kosten te beperken. De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in richtlijnen, handboeken en voorbeelden die zijn vertaald in verschillende talen waaronder het Nederlands. In een groot aantal landen in Europa, waaronder Nederland, worden workshops georganiseerd om deze kennis te verspreiden.

Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Research Fund for Coal and Steel (RFCS). De achtergronden bij dit onderzoek zijn te vinden op de Engelstalige pagina van de ECCS (de Europese vereniging van staalconstructiebedrijven). De onderzoeksrapporten zijn reeds gratis beschikbaar via deze projectpagina.

Programma FREEDAM – woensdag 15 juni 2022

13.00

Inleiding (Engels)

Milan Veljkovic (TU Delft)

13.15

Ontwerpen van FREEDAM-verbindingen (Nederlands)

Hagar El Bambi (TU Delft)

13.45

Pauze met koffie en thee

 

14.15

Seismisch ontwerp in Nederland (Nederlands)

 

15.15

Pre-normatieve ontwerp-aanbevelingen (Nederlands)

Frans Bijlaard (TU Delft)

15.45

Pauze met koffie en thee

 

16.00

Seismisch ontwerp van raamwerken met FREEDAM-verbindingen (Nederlands)

Hagar El Bambi (TU Delft)

16.30

Ontwerpen van robuustheid van raamwerken met FREEDAM-verbindingen (Engels)

Milan Veljkovic (TU Delft)

17.15

Snacks en broodjes bij Stevin lab + rondleiding in het lab

 

Sprekers

Engelstalige en Nederlandstalige sprekers

Bestemd voor

Geïnteresseerden in staal en staal-beton constructies, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

Post-MBO, HBO en WO

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen voor het volgen van deze workshop 1 punt (kenniseenheid) voor het Constructeursregister.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u in de lijst met activiteiten deze workshop aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecontroleerd aan de hand van de presentielijst.

Tijdsduur

Gedeelte van de middag van 13.00 u. tot 17.00 u.

Waar en wanneer

Technische Universiteit Delft
Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Woensdag 15 juni 2022

Kosten en studiemateriaal

Deelname is gratis, inclusief de onderzoeksrapporten en handouts van de presentaties. De onderzoeksrapporten zijn reeds gratis beschikbaar via deze projectpagina.

Afb. rechts: Groninger Forum

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich tot en met 10 juni 2022 aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina.

Organisatie

De workshop wordt georganiseerd door de TU Delft in samenwerking met Bouwen met Staal. Het onderzoek is gerealiseerd met een groot aantal Europese partners.

Heeft u vragen over de organisatie of aanmelding? Neem dan contact op met Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.