Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hackathon@Staalbouwdag

Ontwerp de optimale staalconstructie. Met die uitdagende opgave gaan negen teams van constructeurs, staalbouwers en architecten aan de slag tijdens de Hackathon@Staalbouwdag op de Nationale Staalbouwdag, 8 oktober in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

« terug naar Nieuws

Aan de interactieve workshop doen in totaal negen teams mee. De teams zijn geformeerd uit medewerkers van onder meer Arcadis, ARUP, ASK Romein, GS Staalwerken, Hollandia Structures, Iv-Groep, Octatube en ZJA Zwarts & Jansma Architecten. De teams werken met parametrische tools en modellen, om zo de hoofdopzet en details van de staalconstructie integraal te analyseren en op elkaar afstemmen. Het team dat het meest optimale ontwerp levert, wint de SMARTconnection-trofee. Het beoordelen van alle negen ontwerpen en de keuze van het winnend ontwerp is een schone taak voor de jury onder aanvoering van constructeur Maurice Hermens (Royal HaskoningDHV).

Belangrijk dan winnen is het deelnemen. Tijdens de hackathon vergaart elke deelnemer nieuwe kennis en inzichten over de ontwerpafwegingen en -keuzes van collega-deelnemers uit andere disciplines. En dat helpt om weloverwogen keuzes te maken in de eigen rol binnen het ontwerpproces. Bekijk hier het volledig programma.


De organisatie van Hackathon@Staalbouwdag is in handen van Bouwen met Staal en ABT. De hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door ASK Romein en MSc Engineering. De activiteit maakt deel uit van het lopend technisch onderzoek Smartconnection van Bouwen met Staal en ABT.
Info over dit onderzoek is ook verkrijgbaar tijdens de Nationale Staalbouwdag, in stand 14 op de expo.