Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Koninklijke Douma Staal

Al eerder dit jaar viel de eer te beurt aan de Koninklijke Staalfederatie Nederland. Afgelopen zaterdag was ’t zover voor het trouwe federatielid Douma Staal: de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de handelsonderneming in Sneek.

« terug naar Nieuws

Tijdens een drukbezocht, tweedaags eeuwfeest op eigen terrein maakte de Commissaris van de Koning van Friesland, Arno Blok, zijn opwachting om het predicaat te overhandigen aan directeur Geert-Jan Douma. Bij die gelegenheid kwalificeerde Blok het familiebedrijf Douma Staal als een schoolvoorbeeld van de kracht van Friese familiebedrijven die diep in de samenleving zijn geworteld.

‘Bij Douma Staal denk ik aan eerlijkheid, dienstbetoon en menselijke bewogenheid, maar ook aan innovatie', stelde de Commissaris die eerder dienst deed als burgemeester van Sneek. 'Het is dit soort bedrijven waardoor de stad Sneek een A-merk is op economisch terrein.' Brok refereerde ook aan de grote betrokkenheid van het personeel, dat een persoonlijk cadeau aanbood aan de directie: een oplichtend kunstwerk, gehuld in – hoe kan ’t ook anders – staal.

Even vanzelfsprekend was de trotse reactie van Geert-Jan Douma: 'Er zijn niet zoveel momenten dat je stilvalt. Dit is zo'n moment. We gaan met al onze mensen die u hier heeft zien binnenkomen, proberen om dezelfde nauwkeurigheid die nodig is om voor zo'n predicaat in aanmerking te komen voort te zetten. Ik denk dat dat heel belangrijk is. We gaan goed op elkaar passen, goed op onze klanten en onze leveranciers passen. Daar kom je heel ver mee. Dit is echt een kroon op ons werk. Hier gaan we van genieten.'