Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Koninklijke Staalfederatie krijgt nieuwe branchemanager

Vanaf 1 oktober a.s. is Yorick Lieffering de branchemanager van Koninklijke Staalfederatie, de landelijke organisatie voor handelaren in staal en andere metalen.

« terug naar Nieuws

26 juli 2021

Vanaf 1 oktober a.s. is Yorick Lieffering de branchemanager van Koninklijke Staalfederatie, de landelijke organisatie voor handelaren in staal en andere metalen.

Yorick is de opvolger van Rob Greve die op 1 augustus zijn 32-jarig Staalfederatie-dienstverband inruilt voor een pensioen voor onbepaalde tijd. Yorick Lieffering heeft ervaring opgedaan in het managen van verenigingen en projecten binnen de FME. Met deze nationale organisatie voor ondernemers in de technologische industrie is de Staalfederatie onlangs nauwere banden aangegaan.

De voorzitter van de Koninklijke Staalfederatie, Hans Hillebrands heeft ‘er alle vertrouwen in dat Yorick een waardevolle toevoeging gaat zijn voor onze organisatie. Hij heeft een brede interesse in mensen en organisaties. Yorick is een professional die van voorbereiden en aanpakken weet waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat.’

Ook Yorick Lieffering heeft zin in de nieuwe uitdaging: ‘In de afgelopen jaren is er al veel bereikt en door Koninklijke Staalfederatie onder te brengen bij FME kunnen de banden met relevante verenigingen eenvoudiger aangehaald worden. Daarbij kan er gezamenlijk opgetrokken worden bij belangrijke thema’s waarbij er speciale aandacht zal zijn voor digitalisering, duurzaamheid, logistiek en personeel. Ik kijk uit naar het moment om de leden te ontmoeten en de bij de andere verenigingen opgedane ervaringen mee te nemen om de activiteiten van Koninklijke Staalfederatie concreet vorm te geven’.

Yorick gaat 1 oktober a.s. aan de slag in zijn nieuwe managementfunctie. Drie maanden later, per 1 januari 2022, neemt het bureau van de Staalfederatie haar intrek bij de FME in Zoetermeer. Vanaf die datum gaat officemanager Yvonne Wiersma voortaan vanuit het ‘Bouwhuis’ haar werkzaamheden voor de Koninklijke verrichten.