Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Pleijsier Bouw: Meest Bewuste Bouwer Zuidas

Met het project nhow Amsterdam RAI Hotel is Pleijsier Bouw uit Nijkerk uitgeroepen tot ‘Meest Bewuste Bouwer’ van de Zuidas in Amsterdam. Het predicaat is te danken aan de orde en netheid op de bouwlocatie van nhow, de informatievoorziening aan de omgeving en de maatregelen om de overlast voor die omgeving te beperken.

« terug naar Nieuws

De Amsterdamse Zuidas is een bijzonder druk stedelijk gebied. Er wordt gewerkt, gewoond, er is veel mobiliteit en tegelijkertijd wordt er volop gebouwd. Op dit moment zijn zo’n 50, dikwijls veelomvattende en gecompliceerde bouwprojecten in uitvoering. ‘Daarom moeten we een extra beentje bijzetten op het gebied van bewustzijn , veilig en zorgvuldig bouwen en goede communicatie’, meent David van Traa als directeur Bureau Zuidas. ‘Daarom vinden we ’t geweldig dat de bouwers op de Zuidas hieraan elke dag de juiste aandacht schenken en rekening houden met de vele stakeholders.’

Die bouwers zijn de bouwers die zich met hun project op de Zuidas hebben aangemeld voor deelname aan de Bewuste Bouwers Zuidas Award van stichting Bewuste Bouwers en Amsterdam Zuidas. De deelname impliceert dat de bouwers zich houden aan de gedragscode van Bewuste Bouwers. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is de afgelopen maanden beoordeeld door zowel een publieksjury, geformeerd uit onder meer omwonenden, en een vakjury van auditors van Bewuste Bouwers. De vakjury heeft de betrokken bouwplaatsen getoetst op de vijf pijlers van de gedragscode: omgeving, veilig, vakmensen, milieu en verzorgd. De uitkomsten van beide metingen tezamen bepalen wie de winnaar wordt.

Pleijsier Bouw Nijkerk komt als beste uit de bus. Met nhow Amsterdam RAI Hotel scoort de aannemer een 9,1 op de audit door de vakjury en een ‘10’ van het publiek. Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling eindigt als tweede met Hourglass Kenniskwartier (audit: 8,9, publiek: 10) . Pleijsier Bouw Nijkerk pakt ook het brons, met Amsterdam Hotel van der Valk Zuidas. Dit project krijgt een 8,0 op de audit en een maximale waardering van het publieksjury.

Met 37.000 m2 bvo verdeeld over 24 verdiepingen en bijzondere faciliteiten als een tv-studio, skybar, spa, galerie en beeldentuin moet nhow Amsterdam Rai Amsterdam het grootste, exclusieve hotel van de Benelux worden. In opdracht van COB, Being Development en NH Hotel Group heeft OMA het architectonisch ontwerp geproduceerd. Van Rossum Raadgevende Ingenieurs treedt op als constructeur. De staalbouw wordt verzorgd door Oostingh Staalbouw (ASK Romein). De bouw is in september 2016 gestart en wordt naar verwachting eind september van dit jaar afgerond.

  • Foto: © Pleijsier Bouw Nijkerk.