Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar drieluik Optimaliseren van het staalbouwproces

Drie donderdagen achter elkaar op 11, 18 en 25 juni organiseerde Bouwen met Staal samen met ConstruSteel en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw het webinar drieluik Optimaliseren van het staalbouwproces.

« terug naar Webinars Meld je aan voor dit evenement
Webinar drieluik Optimaliseren van het staalbouwproces

Foto: OV terminal Den Haag, ontw.: Benthem Crouwel architecten

Afb. boven: Bosch Beton Barneveld. Afb. rechts: OV-terminal Den Haag, ontw.: Benthem Crouwel Architecten.

Webinar gemist?

Na afloop zullen de drie afleveringen van dit webinar beschikbaar zijn via deze webpagina en via het Youtube-kanaal van Bouwen met Staal. Klik op de titel van het webinar voor de directe link naar het webinar op YouTube.

Inhoud

Over uiteenlopende onderwerpen organiseert Bouwen met Staal webinars. Webinars zijn lezingen, workshops, colleges, enz. die plaatsvinden via het internet. In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze betrekkelijk kort (meestal een half uur, maximaal een uur), laagdrempelig (niet al te specialistisch) en gratis toegankelijk. Naast deze webinars zijn er online cursussen die langer duren (meerdere uren en meerdere dagen), specialistischer zijn en tegen een vergoeding worden aangeboden.

Webinar drieluik: Optimaliseren van staalbouwproces

Bouwen met Staal en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw organiseert samen met ConstruSteel een interessante serie webinars binnen de staalbouw. In dit drieluik delen diverse staalbouwbedrijven hun visie over het efficiënter maken van het staalbouwproces en hun praktijkervaringen met automatisering.

Foto: Machinaal markeren, foto: ConstruSteelWebinar 1: Machinaal markeren voor foutloos samenstellen

Staalbouwbedrijven streven naar een hoogwaardig product, maar kampen vaak met relatief hoge faalkosten en marges die onder druk staan. Daarnaast is ook het aanhoudende tekort aan vakmensen een factor die van is invloed op de continuïteit van een staalbouwbedrijf. Met branchespecifieke oplossingen binnen het productieproces kunnen fouten geminimaliseerd worden, waardoor faalkosten worden gereduceerd en de kwaliteit verhoogd wordt. Een van de oplossingen is het machinaal markeren op profielen en platen. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van het machinaal markeren besproken door Imetaal Staalbouw en Hanse Staalbouw. Klik hier voor de opname van het webinar op het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Programma 11 juni 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

Machinaal markeren: wat is scriben?

Annamarie Hagoort (branchemanager SNS) gaat in de corona-tijd bij staalbouwers op bezoek om kennis te maken met laatste innovaties op kantoor en in de fabriek. Vandaag is zij te gast bij Hanse Staalbouw in het Zeeuwse Nieuwerkerk en bij IMetaal Staalbouw in Gendringen.

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

 

Tussen de filmpjes van beide bedrijven door zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordigers van beide bedrijven en van ConstruSteel.

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 

Foto: Grip op voortgang, foto: ConstruSteelWebinar 2: Grip op uren en voortgang van ieder project

Om efficiënt te werken is inzicht in de feitelijke besteding van uren essentieel. Binnen de staalbouw wordt tijdregistratie vaak op projectniveau verwerkt. Door zicht te krijgen op de tijdbesteding op bijvoorbeeld merk- of medewerker niveau, krijgt u de mogelijkheid tijdverspilling te achterhalen. Hier kan vervolgens iets aan worden gedaan met als resultaat: tijd besteden aan de kern van het werk. Ook de manier van het verwerken van uren kan binnen de staalbouw een stuk efficiënter. Gebruikt uw organisatie bijvoorbeeld handgeschreven urenbriefjes? Dan kunt u fors tijd besparen op de urenregistratie. Krijg grip op uren en voortgang van ieder project. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van efficiënte tijdregistratie en grip op uren en voortgang besproken door Jac Reijns Staalconstructie Alphen en Wolter Tijdink. Klik hier voor de opname van het webinar op het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Programma 18 juni 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

Hoe belangrijk is grip op voortgang?

Annamarie Hagoort (branchemanager SNS) gaat in de corona-tijd bij staalbouwers op bezoek om kennis te maken met laatste innovaties op kantoor en in de fabriek. Vandaag is zij te gast bij Jac Reijns Staalconstructie in het Brabantse Alphen en bij Wolter Tijdink in Borculo.

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

 

Tussen de filmpjes van beide bedrijven door zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordigers van beide bedrijven en van ConstruSteel.

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 

Foto: BIM in de staalbouw, foto: ConstruSteelWebinar 3: BIM in de staalbouw

BIM (Building Information Modeling) ook wel Bouw Informatie Model genoemd, wordt door diverse bouwgerelateerde bedrijven gebruikt als werkmethodiek. De kracht van BIM zit in het delen en hergebruik van informatie tussen ketenpartners. In dit Bouwen met Staal webinar laten Evers Staalconstructie zien waarvoor het 3D-model naast het detailleren nog meer kan worden toegepast binnen het proces. Klik hier voor de opname van het webinar op het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Programma 25 juni 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

Waarom BIM toepassen in de staalbouw?

Annamarie Hagoort (branchemanager SNS) gaat in de corona-tijd bij staalbouwers op bezoek om kennis te maken met laatste innovaties op kantoor en in de fabriek. Vandaag is zij te gast bij Evers Staalconstructie en Oostingh Staalbouw/ASK Romein.

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

 

Tussen de filmpjes van beide bedrijven door zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordigers van beide bedrijven en van ConstruSteel.

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 

Programma overige webinars

De webinars die Bouwen met Staal organiseert vinden meestal plaats op donderdagen, starten 13.00 u. en duren circa een half uur met vervolgens gelegenheid om vragen te stellen. Kijk voor de overige webinars in de agenda.

Afb. rechts: Nationale Staalprijs.

Bestemd voor

Geïnteresseerden in de fabricage- en montageaspecten van ontwerpen en bouwen met staal, zoals staalbouwers, aannemers, toeleveranciers aan de staalbouw, constructief ontwerpers, constructeurs, architecten, bouwkundigen, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

De webinars van 0,5 uur zijn te kort om een punt (kenniseenheid) voor te geven voor het Constructeursregister.

Docenten/sprekers

Diversen. De deelnemende bedrijven staan onderaan deze pagina.

Tijdsduur

De webinars van Bouwen met Staal duren circa 0,5 uur tot 1 uur met vervolgens gelegenheid. Aanvangstijd is meestal 13.00 u.

Waar en wanneer

Donderdagen 11, 18 en 25 juni 2020, online

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk. Bouwen met Staal gebruikt hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan alle drie lezingen over het optimaliseren van het staalbouwproces. Als u er een keer niet bij kunt zijn, is dat geen probleem. Voor deelname moet u zich uiterlijk de woensdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Deelnemende bedrijven

 

 

 

 

 

  

Programma overige webinars

De webinars die Bouwen met Staal organiseert vinden meestal plaats op donderdagen, starten 13.00 u. en duren circa een half uur met vervolgens gelegenheid om vragen te stellen.

 1. Kosten van staalconstructies door Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Robert Kwintenberg (Van den Brink Staalbouw) (donderdag 23 april 2020)
 2. Ontwerpen en bouwen met aluminium 1 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 30 april 2020)
 3. Ontwerpen en bouwen met aluminium 2 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 7 mei 2020)
 4. UpMountain, virtueel projectbezoek door Joost Verheus (Rijnboutt) en Paul Noomen (IMd Raadgevende Ingenieurs) (dinsdag 12 mei 2020)
 5. Ontwerpen en bouwen met aluminium 3 door Albert Hogewoning (Highrise Design) (donderdag 14 mei 2020)
 6. Geen webinar vanwege Hemelvaart (donderdag 21 mei 2020)
 7. Bouwdeel D(emontabel), virtueel projectbezoek door Jan Houtekamer (cepezed) en Elise van Westenbrugge-Bilardie (IMd Raadgevende Ingenieurs) (dinsdag 26 mei 2020)
 8. Duurzaam bouwen met staal door Jan-Pieter den Hollander (donderdag 28 mei 2020)
 9. Demping van hoogbouw / Applications of structural dynamics: high-rise structures door Okke Bronkhorst (TNO) en Mic Barendsz (Bouwen met Staal) (donderdag 4 juni 2020)
 10. Machinaal markeren met SNS, Hanse Staalbouw, IMetaal Staalbouw en ConstruSteel (donderdag 11 juni 2020)
 11. Grip op uren en voortgang met SNS, Jac Reijns Staalconstructie, Wolter Tijdink en ConstruSteel (donderdag 18 juni 2020)
 12. BIM in de staalbouw met SNS, Evers Staalconstructie en ConstruSteel (donderdag 25 juni 2020)
 13. Geen webinar (donderdag 2 juli 2020)
 14. Duurzaam bouwen met staal door Jan-Pieter den Hollander (donderdag 9 juli 2020)
 15. (O.v.) Parametrisch ontwerpen door Rayaan Ajouz (dinsdag 14 juli 2020)
 16. (O.v.) Virtueel projectbezoek (donderdag 16 juli 2020)
Afb. rechts: nhow Amsterdam RAI hotel, ontw.: OMA, foto: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs