Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Parametrisch Ontwerpen (online)

De editie startend 6 september 2021 is vol. In de eerste maanden van 2022 zal er weer een nieuwe editie van de populaire online cursus Parametrisch ontwerpen plaatsvinden. De exacte data worden binnenkort gepland en gepubliceerd op deze website. U kunt zich nu alvast aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Vermoeiing BV/BmS

Op vier dinsdagen in september 2021 met een niet-verplicht examen op 12 oktober. Met examen 6 KE-punten. Zonder examen 4 KE-punten.

Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BMS

Op dinsdag 12 en 26 oktober 2021 vindt de korte cursus Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BmS plaats. Tijdens twee bijeenkomsten van 3 uur worden de spanningsreductiemethode en doorsnedereductiemethode uitgelegd. Het Constructeursregister vindt deze cursus, welke onderdeel uitmaakt van de opleiding Constructief Ontwerpen, 4 KE punten waard.

Stabiliteit van staalconstructies BV/BmS

Op vijf dinsdagen vanaf 16 november 2021 met een niet-verplicht examen begin 2022. Met examen 10 KE-punten. Zonder examen 7 KE-punten.

Cursus Hallenbouw 2021

Donderdagen 4, 11, 18, 25 november en 2 december 2021 is de cursus Hallenbouw. Leidraad vormt het boek Hallen. De inhoud van de cursus volgt losjes de hoofdstukindeling met de onderwerpen vloeren, gevels en daken, stabiliteit, constructiesystemen, constructief ontwerp, brandveiligheid, kosten en duurzaam bouwen. Meldt u nu aan voor één of meerdere modules.

NEN-EN 1090 lassen in één middag

Donderdag 7 april 2022 organiseren BmS en NIL deze cursus die deelnemers 2 KE-punten oplevert.

Verbindingen BV/BmS

Op zeven dinsdagen in mei en juni 2022 met een niet-verplicht examen op 5 juli. Met examen 12 KE-punten. Zonder examen 9 KE-punten.

Contractmanagement

Bij voldoende animo wordt deze cursus georganiseerd op 5 middag-avonden in het najaar van 2021.

Brand en brandveiligheid van staal- en staal-beton constructies

De duur is afhankelijk van de de locatie: online 9 avonden van van maart tot juni; klassikaal 3 middag-avonden in maart en april 2022. In beide gevallen 9 KE-punten.

Verbindingen BV/BmS

Op zeven dinsdagen in mei en juni 2022 met een niet-verplicht examen op 5 juli. Met examen 12 KE-punten. Zonder examen 9 KE-punten.