Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Parametrisch Ontwerpen (online)

De editie startend 6 september 2021 is vol. In de eerste maanden van 2022 zal er weer een nieuwe editie van de populaire online cursus Parametrisch ontwerpen plaatsvinden. De exacte data worden binnenkort gepland en gepubliceerd op deze website. U kunt zich nu alvast aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BMS

Vanaf dinsdag 9 september vindt de korte cursus Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BmS plaats. Tijdens twee bijeenkomsten van 3 uur worden de spanningsreductiemethode en doorsnedereductiemethode uitgelegd. Het Constructeursregister vindt deze cursus, welke onderdeel uitmaakt van de opleiding Constructief Ontwerpen, 4 KE punten waard.

Cursus Hallenbouw 2021

Donderdagen 4, 11, 18, 25 november en 2 december 2021 is de cursus Hallenbouw. Leidraad vormt het boek Hallen. De inhoud van de cursus volgt losjes de hoofdstukindeling met de onderwerpen vloeren, gevels en daken, stabiliteit, constructiesystemen, constructief ontwerp, brandveiligheid, kosten en duurzaam bouwen. Meldt u nu aan voor één of meerdere modules.