Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Juridische aspecten voor de constructeur

30 maart start deze cursus weer waarin de weg wordt gewezen door het brede stelsel van regels voor het bouwen in Nederland. Het accent ligt op de regels voor het ontwerpen. Het constructeursregister kent 3 kennispunten toe. Indien mogelijk is deze cursus fysiek.

Dynamica van gebouwen

Op 31 maart gaat de populaire cursus Dynamica van gebouwen weer van start. Tijdens de 5 modules (+ gratis extra module) leert u alles over de Dynamica via verschillende invalshoeken. De cursus (indien mogelijk) is fysiek en te Utrecht.

NEN-EN 1090 lassen in één middag

Donderdag 7 april 2022 organiseren BmS en NIL deze cursus die deelnemers 2 KE-punten oplevert.

Contractmanagement

Bij voldoende animo wordt deze cursus georganiseerd op 5 middag-avonden in het najaar van 2021.

Brand en brandveiligheid van staal- en staal-beton constructies

De duur is afhankelijk van de de locatie: online 9 avonden van van maart tot juni; klassikaal 3 middag-avonden in maart en april 2022. In beide gevallen 9 KE-punten.

Parametrisch ontwerpen van staalconstructies (online)

Op 25 april 2022 start wederom deze populaire cursus. Deze online cursus begint met een introductie/voorbereidingsles. Daarna volgen twee modules; parametrisch rekenen en parametrisch tekenen. U heeft keuze uit Module 1 of Module 1+2.

Verbindingen BV/BmS

Op zeven dinsdagen in mei en juni 2022 met een niet-verplicht examen op 5 juli. Met examen 12 KE-punten. Zonder examen 9 KE-punten.