Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Vermoeiing BV/BmS

Op vier dinsdagen in september 2021 met een niet-verplicht examen op 12 oktober. Met examen 6 KE-punten. Zonder examen 4 KE-punten.

Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BMS

Op dinsdag 12 en 26 oktober 2021 vindt de korte cursus Plooistabiliteit van plaatvelden BV/BmS plaats. Tijdens twee bijeenkomsten van 3 uur worden de spanningsreductiemethode en doorsnedereductiemethode uitgelegd. Het Constructeursregister vindt deze cursus, welke onderdeel uitmaakt van de opleiding Constructief Ontwerpen, 4 KE punten waard.

Windbelastingen

Op donderdag 4 november 2021 gaat deze populaire cursus zeker van start. De locatie is de Hofclub in Woerden. Tijdens deze cursus zullen de achtergronden worden behandeld die ten grondslag aan de rekenregels in EN 1991-1-14 liggen.

Stabiliteit van staalconstructies BV/BmS

Op vijf dinsdagen vanaf 16 november 2021 met een niet-verplicht examen begin 2022. Met examen 10 KE-punten. Zonder examen 7 KE-punten.

Cursus Hallenbouw 2021

Donderdagen 4, 11, 18, 25 november en 2 december 2021 is de cursus Hallenbouw. Leidraad vormt het boek Hallen. De inhoud van de cursus volgt losjes de hoofdstukindeling met de onderwerpen vloeren, gevels en daken, stabiliteit, constructiesystemen, constructief ontwerp, brandveiligheid, kosten en duurzaam bouwen. Meldt u nu aan voor één of meerdere modules.

Parametrisch Ontwerpen (online)

De nieuwe editie van de populaire online cursus Parametrisch ontwerpen start 10 januari 2022. In de cursus wordt geleerd parametrische modellen te maken met behulp van Grasshopper. De cursus is op maat gemaakt voor de staalbouw en is verdeeld over vijf lesdagen en bevat een teken- en een rekenmodule.

NEN-EN 1090 lassen in één middag

Donderdag 7 april 2022 organiseren BmS en NIL deze cursus die deelnemers 2 KE-punten oplevert.

Contractmanagement

Bij voldoende animo wordt deze cursus georganiseerd op 5 middag-avonden in het najaar van 2021.

Brand en brandveiligheid van staal- en staal-beton constructies

De duur is afhankelijk van de de locatie: online 9 avonden van van maart tot juni; klassikaal 3 middag-avonden in maart en april 2022. In beide gevallen 9 KE-punten.

Verbindingen BV/BmS

Op zeven dinsdagen in mei en juni 2022 met een niet-verplicht examen op 5 juli. Met examen 12 KE-punten. Zonder examen 9 KE-punten.