Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Juridische aspecten voor de constructeur

De cursus wijst constructeurs de weg door het brede stelsel van regels voor het bouwen in Nederland. Het accent ligt op de regels voor het ontwerpen. Aan bod komen onder meer contractvormen, contractvorming, algemene voorwaarden en (keten) aansprakelijkheden.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Voor deze cursus kunt u zich niet meer aanmelden. Nieuwe aanmeldingen worden bewaard voor een eventuele nieuwe editie. Hier is nog niets voor gepland maar zal zeer waarschijnlijk omstreeks dezelfde periode in 2023 georganiseerd worden.

Altijd al op een laagdrempelige en interactieve manier in aanraking willen komen met juridische aspecten van de bouw? Volg dan onze cursus ‘Juridische Aspecten’ en leer uw juridische positie kennen in het bouwproces. 

Alexandra Jurgens-Boot, zeer ervaren bouw- en vastgoedadvocaat, bespreekt tijdens de cursus onder meer contractvormen, contractvorming, algemene voorwaarden en (keten) aansprakelijkheden op een begrijpelijke manier. Na afloop heeft u duidelijkheid verkregen over de vragen ‘Wie is aansprakelijk voor het bezwijken van een verbinding wanneer de constructeur de detailberekeningen heeft overgelaten aan de bouwer’ en ‘Hoe dient het risico van de corona pandemie meegenomen te worden in contracten’. Tijdens de cursus kunt u ook zelf vragen stellen. 

Bestemd voor

Ontwerpers, ingenieurs, (tekenaar-)constructeurs, projectleiders en voor medewerkers van controlerende instanties. Kortom iedereen die in het bouwproces (met name aan de ontwerpende zijde) een rol speelt en zijn juridische positie wil kennen.

Niveau

HBO

Constructeursregister

Het Constructeursregister kent de cursist 3 punten toe voor het volgen van deze cursus.

Datum en tijd

30 maart en 6 april 2022.
15:00 -21:00 uur.

Waar en wanneer

BCN, Daltonlaan 100 te Utrecht.

Programma

Dag 1:
Contracteren
• Precontractuele fase; intentieovereenkomst
• Werken in ketens , samenwerkingsvormen
• Algemene voorwaarden
• Contractstukken en rangorde
• DNR

Dag 2:
Uitvoeringsfase
• Aansprakelijkheid; waarschuwingsplicht tijdens uitvoering
• Meer- en minderwerk
• Aansprakelijkheid voor bouwgebreken
• Opleveringsproblematiek
• Garantiebepalingen
• Geschillenregeling

Kosten en studiemateriaal

De prijs is € 1.395,- voor bedrijfsleden vereniging BmS en € 1.595,- voor overige belangstellenden.
De cursusprijs is inclusief syllabus en exclusief BTW.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate E-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.