Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Juridische aspecten voor de constructeur

De online cursus wijst constructeurs de weg door het brede stelsel van regels voor het bouwen in Nederland. Het accent ligt op de regels voor het ontwerpen. Aan bod komen onder meer contractvormen, contractvorming, algemene voorwaarden en (keten) aansprakelijkheden.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Altijd al op een laagdrempelige en interactieve manier in aanraking willen komen met juridische aspecten van de bouw? Volg dan onze cursus ‘Juridische Aspecten’ en leer uw juridische positie kennen in het bouwproces. 

Alexandra Jurgens-Boot, zeer ervaren bouw- en vastgoedadvocaat, bespreekt tijdens de cursus onder meer contractvormen, contractvorming, algemene voorwaarden en (keten) aansprakelijkheden op een begrijpelijke manier. Na afloop heeft u duidelijkheid verkregen over de vragen ‘Wie is aansprakelijk voor het bezwijken van een verbinding wanneer de constructeur de detailberekeningen heeft overgelaten aan de bouwer’ en ‘Hoe dient het risico van de corona pandemie meegenomen te worden in contracten’. Tijdens de cursus kunt u ook zelf vragen stellen. 

Bestemd voor

Ontwerpers, ingenieurs, (tekenaar-)constructeurs, projectleiders en voor medewerkers van controlerende instanties. Kortom iedereen die in het bouwproces (met name aan de ontwerpende zijde) een rol speelt en zijn juridische positie wil kennen.

Niveau

HBO

Constructeursregister

Het Constructeursregister kent de cursist 3 punten toe voor het volgen van deze cursus.

Tijdsduur

5 middagen van 15:00 tot 17:00 uur, in totaal 10 uur.

Waar en wanneer

Deze cursus heeft dit jaar in maart, april reeds plaats gevonden. Naar verwachting zal de volgende cursus volgend jaar weer in dezelfde periode van start gaan. Mocht u zich nu al daarvoor aanmelden dan wordt uw aanmelding bewaard en ontvangt u een bericht wanneer nieuwe data/details bekend zijn.

De locatie, online of klassikaal, wordt volgend jaar bepaald.

Programma

Dag 1,2:
Contracteren
• Precontractuele fase; intentieovereenkomst
• Werken in ketens , samenwerkingsvormen
• Algemene voorwaarden
• Contractstukken en rangorde
• DNR

Dag 3, 4, 5:
Uitvoeringsfase
• Aansprakelijkheid; waarschuwingsplicht tijdens uitvoering
• Meer- en minderwerk
• Aansprakelijkheid voor bouwgebreken
• Opleveringsproblematiek
• Garantiebepalingen
• Geschillenregeling

Kosten en studiemateriaal

De prijzen 2021 zijn € 1.295,- voor bedrijfsleden vereniging BmS en € 1.495,- voor overige belangstellenden.
De cursusprijs is inclusief syllabus en exclusief BTW.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate E-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.