Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Eindige-elementenmethode BV/BmS

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Computerberekeningen hebben de plaats ingenomen van de routinematige handberekeningen van staafvormige constructie-elementen, zoals kolommen en liggers in raamwerken. Tevens bieden eindige elementenprogramma's de mogelijkheid de krachtswerking en het vervormingsgedrag van plaat- en schijfvormige constructies beter te beoordelen.
Voordat een constructeur een elementenprogramma aanschaft of gaat gebruiken, zal hij zich de principes van de elementenmethode eigen moeten maken en daarnaast inzicht verwerven in de mechanica van dergelijke constructies. Deze twee aspecten zijn het onderwerp van deze cursus. Met de opgedane kennis is de constructeur in staat de invoer voor een computerprogramma samen te stellen en de uitvoer te interpreteren.

Niveau

(post-)HBO

Voor wie?

constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, docenten, medewerkers controlerende instanties

Constructeursregister

Het Constructeursregister kent de cursist 24 punten toe bij het behalen van het examen en 18 punten als de cursus gevolgd wordt zonder het examen te maken.

Tijdsduur

14 bijeenkomsten à 3 uur (deze cursus is een onderdeel van de opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS).

Waar en wanneer

Daltonlaan 200, Utrecht.
De startdatum van het eerste deel is 16 november 2021.
Over de eerste vier lessen is op 11 januari 2022 de toets. De toetsing over het tweede deel van de lessen is de presentatie van een case.

Programma

EEM STAAFCONSTRUCTIES (4 lessen)
- Introductie Eindige elementenmethode
- Vakwerken
- Portalen en raamwerken
- Verenmodellen

EEM VOOR PLATEN EN SCHIJVEN (9 lessen)
- Opfrissen EEM en uitleg case
- Modelleren
- Theorie Schijven
- Theorie Platen
- Elementen
- Resultaatverwerking
- Aanvullende onderwerpen
- Presentatie case-resultaten

Kosten

De prijzen zijn € 2.375,- (excl.btw) voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 2.970,- (excl.btw) voor overige belangstellenden. 

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst waarna deze wordt verwerkt via de BV/BmS. Wanneer alle details voor volgend jaar definitief zijn ontvangt u een bevestiging. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.