Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Onderzoek ABN AMRO

« terug naar Stikstofcrisis

Onderzoek ABN AMRO: 14 miljard aan bouwprojecten op losse schroeven

Ondanks dat de bouw slechts 0,6% bijdraagt aan de stikstofdepositie, liggen veel bouwprojecten stil en zijn vergunningstrajecten vastgelopen.

Volgens ABN-AMRO staat de komende 5 jaar voor 14 miljard euro aan projecten op losse schroeven. Verder is tot 2023 jaarlijks voor 1 miljard aan nieuwe woningen onzeker en staan 70.000 banen op de tocht.

Link: insights.abnamro.nl

Enkele concrete projecten (niet woningbouw) die op de tocht staan:

  • Uitbreiding industrieterrein Delfzijl (uitspraak 17 juli). Op 17 juli werd een bestemmingsplan voor industrieterrein Oosterhorn bij Delfzijl vernietigd. Bedoeling was dat dit industrieterrein zou worden uitgebreid, waardoor een ruimte was voor nieuwe bedrijven en een windpark.
  • Uitbreiding bedrijventerrein Medel bij Tiel (uitspraak 28 augustus). De uitbreiding van het huidige bedrijventerrein in Medel, dat aan de noordzijde van Tiel ligt, mag ook niet doorgaan. Dit terrein zou met 90 hectare worden uitgebreid.
  • Duurzaam industriepark Cranendonck (uitspraak 21 augustus) Op 21 augustus werd het bestemmingsplan voor het duurzaam industriepark Cranendonk vernietigd. Metalot is een innovatiecampus op het gebied van metaal en energie en wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Link: www.cobouw.nl

Laatst bijgewerkt: 28-10-2019.