Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Corrosiebescherming 2024

Metalen kunnen gevoelig zijn voor corrosie. Corrosiebescherming verlengt de levensduur en zorgt voor veilige constructies en gebouwen met een nette uitstraling.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud

Deze driedaagse cursus biedt inzicht in corrosiebescherming met veel praktische voorbeelden en sluit af met een bedrijfsbezoek aan een conserveringsbedrijf. De focus ligt op het verwerven van inzicht in de verschillende systemen om de corrosiebescherming van metalen te realiseren. De deelnemer kan op het einde van de opleiding beoordelen welk corrosiebeschermingsysteem geschikt is, en welke de randvoorwaarden zijn die gerespecteerd moeten worden om tot een goed eindresultaat te komen.

De docenten hebben een rijke, praktische ervaring met corrosiebescherming. Deze cursus loopt parallel in België (bij Infosteel) in Nederland (bij Bouwen met Staal), dankzij de uitwisseling van docenten en de opmaak van één gemeenschappelijke syllabus.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met de keuze en toepassing van metalen in de bouwsector: ingenieursbureaus, docenten, medewerkers van staalconstructiebedrijven, projectleiders bij algemene aannemers, architecten, technisch-commerciële medewerkers bij schilderbedrijven, enz. De cursus richt zich niet op de specialisten voor techniek en productie bij de corrosiebeschermingsbedrijven zelf.

Niveau

HBO

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen voor de hele cursus 6 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Corrosiebescherming aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie van het Constructeursregister gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Uitsluitend op aanvraag ontvangen deelnemers een deelnamecertificaat.

Bouwdeel D

Docenten

Docenten van deze cursus zijn: Guus Schmittmann (Corconex) en Koen Michielsen (Infosteel).

Wanneer en waar

Drie woensdagen in juni. De lessen zijn op 12 en 19 juni 2024. Aansluitend is er een bedrijfsbezoek aan Verzinkerij Meerveldhoven, De Run 5118-A, 5503 LV Veldhoven (contact) op 26 juni 2024. Het bedrijfsbezoek is in de middag (exacte tijden volgen later). De twee cursusdagen bij De Vechtsebanen Sports & Businesscampus, Mississippidreef 151 te Utrecht .

Tijdsduur

2 middag-avonden 15.00 tot 21.00 uur met van 17.30 tot 18.30 een eenvoudige maaltijd. Het bedrijfsbezoek is in de middag (exacte tijden volgen later).

Achtergrond

Corrosiebescherming is essentieel om de gewenste levensduur van een metalen bouwelement te bereiken. Dankzij de veelheid aan systemen, is er voor elke vraag een oplossing te vinden. Deze veelheid aan systemen leidt er echter ook toe dat kennis noodzakelijk is om tot probleemloze oplossingen te komen.

Deze driedaagse cursus legt de focus op bouwtoepassingen. In hoofdzaak wordt gekeken naar corrosiebescherming bij staal, maar ook andere metalen komen aan bod. Na een compacte inleiding rond de oorzaken en verschillende corrosievormen, wordt dieper ingegaan op:

  • Metalen met betere weerstand tegen corrosie (roestvast staal, aluminium, zink ...)
  • Overzicht en de keuze tussen de verschillende types van corrosiebescherming
  • Gedetailleerde analyse van de verfsystemen en de vereiste voorbehandelingen
  • Mogelijkheden van metallische beschermingen
  • Ontwerpregels m.b.t. corrosiebeschermingssystemen
  • Inleiding tot levensduurkosten (levensduur, onderhoud, ...)

EMA EMA

Kosten en studiemateriaal

De prijzen in 2024 zijn € 1.295 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.625 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW.
Het lesmateriaal bestaat uit een cursusmap met syllabus en een afdruk van de sheets. Dranken en een eenvoudige avondmaaltijd zijn bij deze prijzen inbegrepen.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details en een factuur per E-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jessica van Gerven en Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar opleidingen@bouwenmetstaal.nl.

Bouwdeel D


Projectfoto’s (v.b.n.b. en v.l.n.r.):  Verkeersbrug Stolperophaalbrug Schagen, ontw. en foto: Zwarts & Jansma •  luchtbrug kantoorgebouw Rabobank Utrecht, ontw. en foto: Architectenbureau Kraaijvanger-Urbis • Waterwoud Rotterdam, ontw. en foto: NEXT architects/H+N+S Landschapsarchitecten • Walshuid, afb.: Bouwen met Staal • Stralen, afb.: E. Uittenbroek • Poedercoaten, afb.: Van Merksteijn Staalcoating • Canopies Conradstraat Rotterdam, ontw. en foto: Maxwan architects + urbanists • Station Rotterdam Centraal, ontw. en foto: Team CS