Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen (fysiek of online) Inleiding dynamica

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten.

« terug naar Dynamica van gebouwen (fysiek of online) Meld je aan voor deze cursus

Bow cover FPSO Aoka Mizu, ontw. & foto: Bluewater Energy ServicesInhoud module Inleiding dynamica

Donderdag 16 maart 2023 trapt Sven Lentzen (Tycho Technology) af met een inleiding dynamica. Met introductie van de basisbegrippen zoals bewegingsvergelijking, vrije triling, eigenfrequentie, modale massa, demping, overdracht en resonantie. Een week later behandelt hij tijdens module 2 de trillingsproblematiek van vloeren en de overdrachtsmethode uit de praktijkrichtlijn ‘Trillingen van vloeren door lopen’.

Afb. rechts: Bow cover FPSO Aoka Mizu, ontw. & foto: Bluewater Energy Services.

 

Programma 16 maart 2023 middag

14.45

Inloop / Ontvangst lobby en check of de online-link werkt (bij online versie)

 

15.00

Welkomstwoord, inleiding en korte voorstelronde

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15.15

Inleiding dynamica
Snelcursus dynamica met introductie basisbegrippen zoals bewegingsvergelijking, vrije triling, eigenfrequentie, modale massa, demping, overdracht en resonantie

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

16.10

Pauze met fris en gelegenheid om te roken

 

16.20

Snelcursus dynamica met introductie basisbegrippen (deel 2)

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

17.15

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

17.30

Afsluiting

 

 

Docenten

Docent is: dr.ir. S.S.K. (Sven) Lentzen (Tycho Technology)

Afb. rechts: Verkeersportaal APM Terminals, ontw. en foto: Witteveen+Bos.

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

HBO, WO

Kenniseenheden Constructeursregister

Register-ontwerpers, register-constructeurs en register-toetsers ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 10 KE/PE-punten als u alle 5 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Tijdsduur

Van 14:45 (inloop) 15:00 tot 17:30 uur.

Waar en wanneer

Datum: 16 maart 2023.
Tijd: 15:00-17:30 uur. 

Locatie: De Vechtsebanen, Mississippidreef 151 te Utrecht. 
De cursus wordt klassikaal gehouden. Dit heeft de voorkeur vanwege de goede interactie tussen docent en deelnemers. Als u niet in de gelegenheid bent om een dag live aanwezig te zijn, zijn cursusmodules eventueel online te volgen.

Kosten en studiemateriaal

Voor alle vijf modules samen: € 1080,- voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.265,- voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met cursusmateriaal. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Wilt u niet alle modules, maar uitsluitend één of enkele modules volgen? Geef dit dan alstublieft aan in het veld Opmerkingen onderaan het aanmeldformulier.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

bedrijfsleden

€ 270,-

€ 505,-

€ 720,-

€ 910,-

€ 1.080,-

niet-bedrijfsleden

€ 305,-

€ 580,-

€ 830,-

€ 1.060,-

€ 1.265,-

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u ook aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Tycho Technology. Voor meer informatie kunt u terecht bij Carla Banis en Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar opleidingen@bouwenmetstaal.nl. De cursus vloeit voort uit een eerdere samenwerking van Bouwen met Staal met Betonvereniging, Centrum Hout en SBRCURnet.