Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen (fysiek of online) Windtrillingen

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten. Docenten Chris Geurts en Okke Bronkhorst behandelen het onderwerp Trillingen van hoogbouw door wind.

« terug naar Dynamica van gebouwen (fysiek of online) Meld je aan voor deze cursus

PalenhuisInhoud module 4 Trillingen van hoogbouw door wind

Op 4 april wordt de dynamica van hoge gebouwen onder windbelasting behandeld. Chris Geurts en Okke Bronkhorst (TNO) zullen aandacht besteden aan de van toepassing zijnde rekenmethoden en de criteria voor de beoordeling van trillingsniveaus. Daarnaast worden methoden behandeld om de demping van hoogbouw te bepalen aan de hand van gemeten data. De cursisten worden aan de hand van demonstraties met modellen en oefeningen meegenomen in deze methoden.

Afb.: Het Palenhuis, ontw. & afb.: Piet van Wijk en Damast Architects.

Programma 4 april 2024 avond

17.30

Langere pauze voor eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.15

Inloop / Ontvangst lobby en check of de online-link werkt (bij online versie)

 

18.30

Kort welkomstwoord voor nieuwe deelnemers

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Trillingen van hoogbouw door wind
Achtergrond hoogbouwtrillingen

Dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (TNO)

18.55

Rekenregels en regelgeving
Criteria trillingen
Oefening: combinaties van trillingen

Dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (TNO)

19.40

Korte pauze

 

19.40

Trillingen van hoogbouw door wind
Demping in hoogbouw

Dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (TNO)

20.00

Monitoring trillingen in hoogbouw
Onderzoek HiViBe Consortium

Dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (TNO)

20.45

Bespreking van de oefening en gelegenheid voor vragen

 

21.00

Afsluiting van de avondmodule

 

 

Verkeersportaal Neerbosch, ontw.: ipv Delft, foto: BAMDocenten

Docenten zijn: dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (beiden TNO)

Afb.: Verkeersportaal Neerbosch, ontw.: ipv Delft, foto: BAM.

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

HBO, WO

Kenniseenheden Constructeursregister

Register-ontwerpers, register-constructeurs en register-toetsers ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 12 KE/PE-punten als u alle 6 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Tijdsduur

Van 18.15 (inloop) 18.30 tot 21.00 uur.

Waar en wanneer

Datum: 14 april 2022.
Tijd: 18.30 - 21.00 uur. 

Locatie: De Vechtsebanen, Mississippidreef 151 te Utrecht. 
De cursus wordt klassikaal gehouden. Dit heeft de voorkeur vanwege de goede interactie tussen docent en deelnemers. Als u niet in de gelegenheid bent om een dag live aanwezig te zijn, zijn cursusmodules eventueel online te volgen.

Kosten en studiemateriaal

Het tarief voor alle vijf modules samen is: € 1.160,- voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.350,- voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met cursusmateriaal. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Wilt u niet alle modules, maar uitsluitend één of enkele modules volgen? Geef dit dan alstublieft aan in het veld. De extra avond module Demping van hoogbouw is alleen gratis bij het volgen van één of meerdere andere modules. Opmerkingen onderaan het aanmeldformulier.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

bedrijfsleden

€ 290,-

€ 540,-

€ 770,-

€   970,-

€ 1.160,-

niet-bedrijfsleden

€ 330,-

€ 620,-

€ 890,-

€ 1.130,-

€ 1.350,-

De extra module Damping in high-rise buildings subject to wind (les is in het Engels) is gratis voor deelnemers aan (één van) de overige modules.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Tycho Technology. Voor meer informatie kunt u terecht bij Kabita Harnam en Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar opleidingen@bouwenmetstaal.nl.